lauantai 5. huhtikuuta 2014

Osia Kangasalalta

Tarvittiin uusi kypärä, ajokengät ja -hanskat.
Ajattelin että TL:llä olisi paras valikoima kypäriä. Kypärän on oltava kuskin päälle sopiva, niin halusin päästä kokeilemaan. Liikkeellä oli nettisivujen mukaan saatavilla halvemman luokan kypäriä (alle 250e) ja kalliimpia (+500e.)
Omana toiveena tietenkin oli, että halvemmista kypäristä löytyisi malli mikä istuisi hyvin. Samalla henkisesti valmistauduin ostamaan kalliimman. Kypärä on turvavarusteista tärkein ja tähän asti ollaan menty vanhalla ja kuluneella ja toivottu, ettei mitään vakavampaa satu.
Saavuimme liikkeeseen ja hyllyt näyttivät tyhjiltä. Ensiksi koitettiin halvempia kypäriä. Yksi kypärä oli minkä olisi koon puolesta voinut kuvitella olevan sopiva. Sitä sovitettiin. Kypärä mahtui päähän, mutta jäi ylös eikä istunut kunnolla. Tiskin edessä huomasin muutaman Arain kypärän. Yhdessä näissäkin oli koko lähellä oikeaa. Tässä vaiheessa myyjä tuumasi Arain kypärien olevan kyllä paljon kalliimpia. Itse koin tämän hieman loukkaavana. Myyjän tehtävä ei ole arvioida asiakkaiden varallisuutta.
Kypärä oli hyvä. Lisäksi tyhjiltä hyllyiltä löytyi sopivat Arroxxin ajokengät ja hanskat. Ajohanskat näyttivät kestävämmiltä kun viime vuonna ostetut hanskat ja mitkään ajokengät ei taida kestää yhtä kautta kauempaa?
Ostoksista köyhdyin n.600e. Alennusta ei saanut. Lapset sai karkkipussit. Jee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti