tiistai 24. lokakuuta 2023

Rauman Ua:n jässärit

 Tänään ajettiin Rauman Ua:n jäsenten väliset. Testattiin Talbottia ensimmäistä kertaa. Auto on seissyt vuosia, niin tiedossa on hapettuneita liitoksia ja ratkenneita hitsisaumoja.

Ensimmäiseen alkuerään ei Pyry päässy, kun Talbotti kadotti kipinän. Mitään ongelmaa ei ole aiemmin ollut. Pyry oli lähdössä viivalle. Auto oli käynnissä ja sammui kuin virta-avaimesta.
Tutkin mihin tulee virtaa ja olin jo vaihtamassa puolaa, kun johtava kärjellisten sytytysjärjestelmien asiantuntija Virtanen tuli paikaille ja sanoi taikasanat:"Älä tee mitään. Haen hiomapaperia. Putsataan kärjet." Ja simsalabim kipinä löytyi.
Pyry kerkesi juuri toiseen alkuerään. Lähdössä voimallista sutimista mutta ihan hyvin muiden mukana. Ekan mutkan jälkeen selviää, ettei ole helppo auto ajaa. Kun auto on luisussa, niin ei tiedä yhtään mihin auto singahtaa seuraavaksi. Vaihteet ei mene kunnolla päälle.
Pyryä varikolla nauratti. Sanoi että auto on kuin kusimato. Ei yhtään tiedä mihin singahtaa.
Kolmas alkuerä oli toisinto toisesta erästä.
Nyt talven aikana pitää keksiä ajo-ominaisuuksiin parannuksia. Taka-akseli on pari senttiä vinossa ja ilmeisesti vaihdelaatikossa on väärän mallin painelaakeri. Kytkinhaarukka osuu kytkinkoppaan ja tarvitsisi painua vielä enemmän. Potentiaalia autossa on.
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti