torstai 7. lokakuuta 2010

Puola

Cadetin Kilpailukykyiselle puolalle olisi käyttöä.
(Kiitos vaan kaikille puolaa tarjonneille. Puola löytynyt ja olemme tyytyväisiä jos saamme kierrokset nousemaan edes lähelle 9800r/min)

--------------------------------------------

Tän on pakko olla pilaa

-------------------------------------------


Tuollaiset kommentoinnit voisi mielestäni tehdä vaikka Suoli 24 sivustolle.

-----------------------------------------

Siis tarkoitatko että tuota kilpailukykyistä puolaa pitäisi kysyä suolipalstalla vai että sen kyselyä ei saisi kommentoida muuta kuin suolipalstalla.
Sen uhallakin Tommille vinkki, että jos on Puolassa herkistetty puola niin se lienee hevosmiesten tietotoimiston mukaan yhtä tehokasta kuin se että käyttää Italiassa sieltä kerran tuotua moottoria, esim. vortexia. Meillä on kone käymässä Italiassa, kun lainattiin sitä kavereille - se siellä herkistynee ihan itsestään.
Näin pimenevinä iltoina alkaa taas näemmä huimat valmistelut ensi kautta varten...
Herkistykäämme!

-------------------------------------

Lähinnä kai siitä syystä tuollaiset kommentit, että Wanha viisaus kuuluu:

"Sekunnit tekee kuski, kympät runko ja sadasosat moottori".

Ei se saisi olla cadeteissa vielä noin vakavaa. Tärkeämpää saada kuskille enemmän kierroksia radalla kuin kierroksia puolaan.

--------------------------------------------

On cadetti kuski A ja B. Kuskilla A puola kiertää 9600 ja vauhtia parhaimmillaan 66 km/h. Kuskilla B kone kiertää 9850 ja takarenkaan kehä on sentin isompi kuin kuskilla A (ei kuitenkaan ylitä luokituksen maksimia. Voidaan olettaa tässä teoreettisessa kysymyksessä, että kuskin B takarenkaan kehä on luokituksen määrittelemä suurin sallittu). Kysymys kuuluu, paljonko kuskin B cadetti kulkee?


-----------------------------------------

B:n CADETTI kulkee 68,49712644 km/h, noin suunnilleen. Se ei silti tarkoita, että B:n kuski olisi parempi tai edes pärjäisi A:lle.

Ei cadettikuskille ole hyödyksi oppia ohittamaan siksi, että suoralla kulkee vaan siksi, että pääsee edellisestä mutkasta ulos edellä ajavaa paremmin. Eikä varsinkaan ole hyödyksi ajaa yksin kärjessä.

Kirjoitinkin jo tuohon aiemmin, ettei saisi olla cadeteilla näin vakavaa. Mutta kun on vaan.

-----------------------------------------

Jatkakaapa tuota laskua sillä että esim. malmin radalla kadetti on rajoittimella n.20s/kierros (oma varmastikin epätarkka arvio) Montako metriä tulee hitaammalle takkiin suorilla/kierros. Huomaatte että ero on 10 kierroksen jälkeen huomattava.
Minun mielestäni kadettien kierrosluku pitäisi pudottaa alemmas koska uusista puolista lähes kaikki rajoittavat jo 9500-9600rpm. Tämä tasoittaisi kisoja.

---------------------------------------------


Alfred Kurki:Tämä on ihan turhaa vääntöä. Vaikka kyse on lapsista niin silti ajetaan kilpaa ja useimmilla on halu pärjätä. Ja sitten vielä on me, kunnianhimoiset isät. Turha miettiä mitään muutoksia, ellei nykyistenkään sääntöjen noudattamista juurikaan valvota. Ja miten esim.voidaan tasapuolisesti valvoa, että kaikilla on lailliset puolat oli kierrosluku mikä vain? Eikö olisi helponta kun ratastus olisi vapaa? Mielestäni sadekelin renkaan salliminen muutti luokkaa jo 'kilpailuhenkisemmäksi'.
Tämän kesän on tullut läheltä seurattua muutaman lapsen opettelua kartingharrastuksen parissa. On kyseessä ollut pieni kerhokisa tai vaikka vain isien järjestämä leikkimielinen kisa muutaman kuskin kanssa, jos ei olla oltu kärjessä tai omasta ajovirheestä/kaverin tönäisemänä ollaan tiputtu pois kisasta niin varikolla on ollut itkeviä lapsia. Mitäs kun lapsi huomaa, että toisen auto katoaa horisonttiin?
Annetaan kaikkien harrastaa omalla tavalla (sääntöjen puitteissa) ja yritetään me isät pitää oma kunnianhimo poissa ja annetaan lapsille onnistumisen iloa. Jos jollain on tieto miten kalusto saadaan tasaväkiseksi, niin se tieto kannattaa laittaa eteenpäin. Mielestäni tämä on motosporttia jota harrastaa lapset, toisilla vehkeet kulkee toisilla ei. Lahjakkaat ja paljon harjoitelleet lapset pärjää kiertää puola mitä vain.

-------------------------------------------------

hmm kun Cadet ei ole sillä lailla AKK:n kilpailuluokka että sille olisi luokkarit tms sääntökirjaa lukuunottamatta, niin tämä lapsus taisi lajiryhmältä vajota unholaan muutama vuosi sitten kun Radne ilmoitti että uudet puolat kiertää 9500. Se on johtanut siihen että uudet koneet kiertää tuon 300 vähemmän. Kumpi sitten olisi oikein ?
Muutetaan sääntöjä niin että 9500 max, jolloin uudella voi kilpailla samanvertaisesti ts. pakotetaan vanhoihin koneisiin uusi puola? Vai jatketaan nyt kolmatta-neljättä vuotta hymyillen lukemaan noita epätoivoisen isin ostoilmoituksia?

-------------------------------------------------


Malmin radalla 20 s rajoittajalla, jos renkaan piiri on sama, metrejä uudella puolalla (9600 rpm) menetetään noin 8,5 m. Vanha puola 9850 rpm.
Eli uuden puolan kuskin ei saa ajo virheitään anteeksi niin kuin vanhalla puolalla ajava.



--------------------------------------------------------



Alfred on oikeassa -kyse on kilpaurheilusta.Toiset ottaa vakavammin ja toiset rennommin. Onko tappio aina hyväksyttävä asia? Itseasiassa moottoriurheilu on ollut aina hiukan epäreilua vaikka säännöt onkin kaikille samat niin silti jollain on paremmat vehkeet aina. Mutta välineiden edelle menee aina se aika mikä on oltu penkin ja ratin välissä. Ostin muuten puolan kans tällä viikolla. Et se siitä.

------------------------------------


Lajeissa joissa kilpaillaan on välineillä merkitystä. Turhaa hyssytellä että Cadetissa vaan harrastetaan tai ei se saa olla vakavaa.
Eihän se saisi olla aikuisharrastajaluokissakaan, mutta siellä vasta hampaat irvessä vedetään, myös illalla.

Laitetaanko 9 v hiihtämään kilpaa pitopohjasuksilla, kun kärkiporukalla on uudet vermeet ja Zerot pohjassa?
Kunhan lapselle ei aseteta liikaa paineita, mutta annetaan mahdollisuus pärjätä tasapuolisesti, ollaan oikealla linjalla. (Tässä ollaan mielestäni asian ytimessä. -Alfred)

Cadettien lähdöt joissa on 25 taitavaa kuskia radalla, on hienoa nähtävää. Siinä kärkiporukalla pitää olla tasavertaiset koneet, se on selvä.
Mistä vanhan puolan tunnistaa? Meillä on monta vanhaa kerhoautoa joista voisi panna ne puolat kiertoon niitä tarvitseville. Työ ja postikuluja vastaan tietysti.

----------------------------------------------

Kartingforum.netissä heräsi mielenkiintoinen keskustelu cadetin puolan ostoilmoituksesta.
Yllä on lainattu asiasta käyty keskustelu.

Kisoissa mitä olen ollut katsomassa on ollut tasaista. Kenenkään ei ole tarvinnut ajaa yksin. On muodostunut ryhmiä, kahden tai useamman, missä on saanut kokea kilvanajoa.

Cadeteissa on mielestäni tärkeämpää miten auto lähtee paikaltaan, kuin mitä huiput on. Selvästi toisilla autot lähtee paremmin kuin toiset. Miten tämä saataisiin tasaväkiseksi kaikille? Lentävät lähdöt?

Jos on tarkoitus, että autot olisi tasaväkisiä ja tulisi ohituksia, niin jos välitys olisi vapaa niin eikö se tasottaisi lähtöjä?

Jos harrastusluokissa on tärkeintä harrastaminen, niin miten on mahdollista, että radalla missä on kymmenen cadet kuskia ja heidän huoltajaa niin kukaan ei osaa neuvoa mikä on kaasarin perussäätö?

Jos autot pitää olla tasaväkisiä ja cadet kuskien on tarkoitus vain oppia ajamaan, miksi cadeteissa pitää olla sadekelinrenkaat? Sliksit märällä kelillä tasaa eniten autojen eroja. Kuskit joilla on malttia ja paras tuntuma autoon pärjää. Eikös tämä nyt ollut päämääränä?

Kisan voittaa useasti se joka on ensimmäisen mutkan jälkeen ekana. Nopeimmat kuskit eivät välttämättä joudu cadetti vuosina opettelemaan ohittamista. Jos kisoja haluttaisiin tasaisemmaksi eikö englantilainen lähtötapa olisi paras? Kenelläkään ei olisi mahdollisuutta ajaa yksin kärjessä.

Jos moottorilla saatavat erot on vain satkuja, niin miksi varikolla heti supistaan, jos joku pärjää paremmin kuin aiemmin, että sillä on laiton kone tai muuten vain parempi kuin kellään muulla. Miksei ikinä kuule kommentia, että "olipa hyvin säädetty runko" tai "ne on nyt harjotellut tosi paljon"?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti